Feb 1, 2013

31.01.2013

Oi-oi, kui pikk aeg on möödunud meie filmiklubi viimasest sissekandest. Muidugi oleme me vahepeal filme vaadanud, aga mitte midagi klubilaadset pole neis vaatamistes olnud, seega on meie Filmihoolikud olnud üsna tõsises varjusurmas. Kuid nüüd on see muutunud. 
Just 2013. aasta algusega on taas tegev üks väike filmihoolikute grupp. Väga väike. Alustuseks kolmeliikmeline. Ja me tegeleme filmimaratonidega. Ning just jaanuarikuu viimasel päeval sai esimene maraton teoks. 
Aga räägime kõigest järgemööda: 
Korralik maraton, nagu me teame, ei ole naljaasi. Selleks tuleks tegelikult eelnevalt tugevalt treenida ning lasta oma organismil karmide tingimustega harjuda. Muidugi me seda soovitust julmalt eirasime ning kargasime pea ees tundmatusse vette. Meie esimeseks proovikiviks sai Sõrmuste Isanda triloogia pluss Kääbiku esimene osa. 
Lõpuprotokolli läks muide kirja 14 tundi ja 15 minutit, mille sisse kuulusid ka filmidevahelised kiired suitsupausid. Raske oli, eriti peale kümnendat tundi. Kääbiku ajal oli ikka juba väga keeruline ning tuli ennast sundida, et ausalt lõpuni jõuda. Tukkumine filmide ajal on nimelt rangelt keelatud. 
Mis ma filmide kohta rääkida oskan? Meil oli LotR-i triloogia imehea BluRay kvaliteediga, mis oli üsna vaimustav. Ja Kääbik mingi üsna kahtlase kvaliteediga, mis ei andnud lõpuspurdiks just erilist indu. Nimelt on Kääbik tõesti minu maitse järgi pärast seda legendaarset triloogiat kohutavalt igav. Vähemalt esimene osa küll. Tegevus on staatiline ja kui midagi toimubki, siis on kogu asi kuidagi venitatud ja kõvasti lahjendatud. Ei tekkinud vastupandamatut soovi järgmisi osi näha. Kõik tegelased on selles nn eelloos silmnähtavalt vanemad, kulunumad ning mõnel juhul ka pontsakamad
Ja tegelikult ei soovita ma kellelgi, kes tõesti tahab Sõrmuste Isanda kaunist ja legendaarsest loost täiuslikku naudingut saada, kõiki kolme osa järjest ära vaadata. Nimelt: mingil hetkel muutud sa kogu selle laibamäe suhtes nii tuimaks, et pigem ajab naerma, kui näiliselt kahe päeva jooksul kolmest lahingust läbi käinud mehed uude verevalamisse tõttavad. No ausalt: tüüpilised mehed. Naised topitakse kusagile koobastesse ja ise minnakse tohutus vähemuses lahinguväljale aumeeste surma surema. No täpselt. Meestel on jah hea, langevad mõõgahoopidest ja nooltest nagu loogu, naised korjaku pärast tükke kokku, matku laipu ja toitku anastajaid. No ei mingit tagajärgedele mõtlemist :D 
Mingil hetkel hakkas kogu see Frodo ülistamine ka närvidele käima, sest kõik unustasid nagu täiesti ära, et Sam ka seal temaga koos aeleb. Tassib potte-panne, keedab süüa, kaitseb Frodot tema enda lolluse eest, hoiab tuju üleval ja lõpuks tassib veel kangelast ennastki. No tänamatu rahvas ikka. Sam oli minu silmis lõpuks ikka kaks korda suurem kangelane kui Frodo, kes muud ei teinud, kui aeles enesehaletsuses ja korraldas tobedusi. :D
Tegelikult olid filmid muidugi magustoit silmadele ja soundtrack oli kõrvadele pai. No lihtsalt nii ilus on kogu see Uus-Meremaa loodus, et isegi kuut eri sorti kollid ning paar tonni laipu ei riku vaadet. Ma armastan tegelikult väga LotR-i triloogiat. Ja Orlando Legolase rollis oli liiga kuum, et see kuidagigi talutav oleks :D Paar tüüpi meeldisid mulle veel. Näiteks David ja Karl
Kääbikus oli aga kolm uskumatult kuuma päkapikku: Fili, Kili ja Thorin. Bilbo oleks muidugi Sherlockit enda kõrvale vajanud, et kõik täiuslik oleks olnud :D Isegi kääbikuna meenutab Martin mulle tohutult John Watsonit. Ma ei saa sinna midagi parata. 
Üldiselt on tunne ülev. Esimene tõsine maraton on möödas, nüüd oskab järgmine kord juba vigade parandust teha. Näiteks tuleb keelata lahtiriietumine maratoni ajal. Sest Mikk viskas lõpuks pea kõik riided seljast maha, et mitte magama jääda. Ma ei tea, kuidas see teda aitama pidi, aga noh... Ja koolat võib osta vähem, aga dipikastet rohkem. Ja porgandit ka. 
Üldiselt saab kogu triloogia mult võrdselt 9/10 (muide, kas mulle ainult tundus, või vahetasid Legolase silmad filmide jooksul värvi??)
Ja Kääbik nõrgema, aga mitte kehva 7/10 (kui ma võin tagasihoidlikult soovitada, siis raamat on nagu natuke parem isegi, kui teil vähegi kujutlusvõimet on..)
Ja olgem ikka väga ausad:  

0 avaldust:

 

Heidikutest Filmihoolikud Raili Keldris © 2008. Design By: SkinCorner